Asiantuntijaeläinlääkäri Hanna Kukkolan vinkkejä SuKoKalaisille

Koirien, kissojen ja frettien matkustus- ja maahantuontiehtojen hakukone on avattu Ruokaviraston sivuille. Hakukoneella voi kätevästi selvittää koirien, kissojen ja frettien Suomeen matkustamiseen ja maahantuontiin liittyvät ehdot.

Maat löytyvät valikosta ja hakukone kysyy muut vaadittavat tiedot. Vastauksena hakukone antaa listauksen ehdoista.
https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/matkustus/lemmikkien-maahantulo/

Sitten toinen asia mistä voisi mainita, olisi EU:n ulkopuolisissa maissa käyminen ja oleskelu. Mikäli rabiesrokote menee vanhaksi EU -passilla matkustavan koiran ollessa kolmannessa maassa, ei siellä passiin merkitty rokote ole pätevä. Paluu EU:n alueelle on tällöin mahdollista vain lemmikkiasetuksen mukaisella kolmannen maan eläinlääkintötodistuksella, jos koira kulkee omistajan mukana. Jos koira sitten kulkee ilman omistajaa, tarvitaan kaupallinen eläinlääkintötodistus sekä rajatarkastustodistus. Kolmansien maiden matkustelusta saa lisätietoa Ruokaviraston rajaeläinlääkäreiltä.

Terveisin;
SuKoKan asiantuntijaeläinlääkäri
Hanna Kukkola (Läänineläinlääkäri)
@mail: hanna.kukkola@sukoka.fi

Asiantuntijaeläinlääkärit tarjoavat neuvontapalvelua SuKokan jäsenille maksutta sähköpostin välityksellä. Neuvontaa annetaan vain asiantuntijaeläinlääkärin ilmoittamasta aihepiiristä. HUOM! Kysymyksiin pyritään vastataan 30 päivän kuluessa. Kysymyksiä ja annettuja vastatauksia voidaan käyttää Suomen Koirakasvattajat SuKoKa ry:n julkaisuissa. Henkilötietoja ja tunnistetietoja ei julkaista.

Hanna Kukkola tarjoaa neuvontaa aiheesta: Eläinten tuonti Suomeen, eläintensuojelu ja eläintensuojelulaki.