Ohje SuKoKalaisille Drive-In joukkoterveystarkastuksia varten Tampereen alueella

Tervetuloa Axelson Drive in terveystarkastukseen!

Suomen hallitus on linjannut että Korona-poikkeustilassa 1.6.2020 jälkeen saa järjestää max 50 hlö julkisia kokoontumisia. Sen myötä ell Lotta Axelson järjestää virallisia terveystarkastuksia uudella drive in perjaatteella.

Luethan alla olevat ohjeet tarkasti jo ennen kun ilmoittaudut terveystarkastustapahtumaan! Tulet saaman ohjeen vielä sähköpostiisi jos ja kun ajanvarauksesi vahvistetaan. Noudattamalla kirjallisia ja mahdollisesti paikalla annettuja suullisia ohjeita tarkasti, voimme ehkäistä koronaviruksen leviämistä maassamme. Olen huomannut että ihmiset suhtautuvat hyvin eri lailla vallitsevaan tilanteeseen. Haluan järjestää terveystarkastuksen niin, että myös he joita tilanne voimakkaasti huolestuttaa, voi osallistua tarkastukseen. Kunnioitathan tätä!

Ohjeet mahdollistavat terveystarkastuksen järjestämisen niin ettei 50 henkilön samanaikainen kokoontuminen lähimainkaan täyty ja lisäksi noudatamme tarkkoja hygienia varotoimia.

Terveystarkastukseen saa tulla vain täysin oireettomat henkilöt.

Vaatimuksena on että yhtä koiraa voi tuoda vain yksi henkilö. Toiveenamme on että yksi tai kaksi henkilöä yhdessä toisi mahdollisimman monta koiraa. Näin minimoimme ihmiskontaktit ja mahdollistamme että mahdollisimman moni koira voidaan tarkastaa illan aikana.

Terveystarkastukseen ilmoittautuminen:

Ilmoittautuminen tehdään tavalliseen tapaan sähköpostitse järjestäjälle.

Aikataulutus tullaan tekemään hieman tavanomaista väljemmäksi, jotta ruuhkautuminen voidaan välttää.

Mikäli koiralle tehdään virallinen sydän- ja/tai polvitarkastus, tee niille etukäteen sähköiset lähetteet kennelliittoon omakoirapalvelun kautta.

Drive in terveystarkastukseen saapuminen ja ilmoittautuminen

Saavuthan paikalle säntillisesti 20-30min ennen tarkastusaikaasi ja poistut heti kun olet saanut koirasi tarkastettua.

Asiakkaille ja talkoolaisille järjestetään runsaasti käsidesipulloja joita voi vapaasti käyttää.

Huomioithan muita riittävällä 2m etäisyydellä.

Kaikki paitsi ilmoittautuminen ja terveystarkastus hoidetaan ulkona ja autoissa.

Ilmoittaudu tullessasi sisällä – ulko-ovessa on muovitaskussa vuoronumero, jonka omaava voi tulla sisälle ilmoittautumaan ilmoittautumistiskille. Numerot jaetaan vahvistuksen yhteydessä – ota vahvistuskirje mukaasi tarkastukseen. Pyrimme toki siihen ettei jonoa muodostuisi ollenkaan, mutta mikäli jonoa muodostuu, on jonotus tapahtuu ulkona huomiokolmioilla merkityillä paikoilla.

Ilmoittautumisen yhteydessä maksat tarkastuksen tasarahalla kuten ennenkin.

Saat ilmoittautumisen yhteydessä haltuusi:

  • vuoronumeropaperin jossa on myös tarkastuksesi alkamisaika ja koiriesi määrä. Laita kyseinen vuoronumerolappu autosi ikkunaan näkyvälle paikalle. Tämän avulla talkoolaiset osaavat kutsua sinut vuorollasi tarkastukseen. Heillä on ajanvarauslistat joiden mukaan kutsuvat asiakkaat tarkastukseen. Pyrimme kaikin voimin pysymään aikataulussa, mutta toivomme ymmärrystä mikäli aikataulu hieman elää tilanteen ollessa kaikille uusi.
  • puhdistetun silmätippapullon. Laita ilmoittautumisen jälkeen koirillesi 2 tippaa kumpaankin silmään autosi läheisyydessä ja ryhdy lomakkeiden täyttöön vasta sen jälkeen. Näin tipat ehtivät vaikuttaa vähintään 20 min sillä aikaa kun täytät lomakkeita. Pyydä talkoolaiselta apua mikäli et onnistu tippojen laitossa yksin. Kaksi talkoolaista voi tulla sinua auttamaan.
  • silmätarkastuskaavakkeet jotka täytät ja allekirjoitat autossasi tai autosi läheisyydessä. Varauduthan tarkastukseen omalla kynällä ja jonkinlaisella kirjoitusalustalla.
  • kuitin

Palauta saamasi tippa pullo talkoolaiselle tai ”LIKAISET” laatikkoon, joka sijaitsee ilmoittautumistiskin läheisyydessä. 

Terveystarkastuksen suorittaminen:

Ota mahdollisuuksien mukaan kaikki mukana olevat koirasi, täyttämäsi silmätarkastuskaavakkeet ja rekisterikirjat mukaasi kun talkoolaiset kutsuvat sinut tarkastukseen. He pyytävät sinua tulemaan kun edellinen asiakas on koirineen mennyt tarkastukseen. Sisätiloihin pääset vasta kun edellinen asiakas on tullut koirineen ulos.

Tarkastushuoneessa on vain Lotta, hänen avustajansa ja koiria tuova yksi asiakas sekä hänen tuomat tarkastettavat koirat.

Tutkimuksen aikana eläinlääkärin avustaja pitelee koiraa pöydällä. Vain poikkeustapauksessa, koiran ollessa mahdoton vieraan pideltävä tai mikäli pitelyyn tarvitaan kaksi henkilöä pyydetään asiakasta auttamaan.

Mikrosiru tarkastetaan eläinlääkärin huoneessa. Vain mikäli sirua ei siinä löydy jatketaan sirun etsimistä talkoolaisen toimesta, ulkotiloissa, kun kaikki muut koirasi on tarkastettu. Eläinlääkärin ohjeistuksen mukaan suoritetaan uusintatutkimus sirun löydyttyä.

Terveystarkastuksen yhteydessä koirasi polvi- ja/tai sydäntutkimustulos kirjataan eläinlääkärin avustajan toimesta kennelliiton tietokantaan ja saat eläinlääkäriltä silmätarkastuslomakkeesta oman osasi ja rekisterikirjat takaisin.

Mikäli sinulla on kysyttävää voit osoittaa kysymyksesi samaan sähköpostiosoitteeseen johon teet ajanvarauksen. Tapahtuman järjestäjä tarvittaessa konsultoi minua.

Ystävällisin yhteistyöterveisin,

Lotta Axelson

pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri.