Ohje SuKoKalaisille Drive-In joukkoterveystarkastuksia varten

Tervetuloa Axelson Drive in terveystarkastukseen!

Valtioneuvosto on linjannut, että 1.6.2020 jälkeen saa järjestää enintään 50 henkilön julkisia kokoontumisia. Sen myötä järjestän virallisia terveystarkastuksia uudella drive-in periaatteella.

Luethan alla olevat ohjeet tarkasti jo ennen kun ilmoittaudut terveystarkastustapahtumaan!

Tulet saaman ohjeen vielä sähköpostiisi jos ja kun ajanvarauksesi vahvistetaan. Noudattamalla kirjallisia ja mahdollisesti paikalla annettuja suullisia ohjeita tarkasti, voimme ehkäistä koronaviruksen leviämistä maassamme. Olen huomannut että ihmiset suhtautuvat hyvin eri lailla vallitsevaan tilanteeseen. Haluan järjestää terveystarkastuksen niin, että myös he joita tilanne voimakkaasti huolestuttaa, voivat osallistua tarkastukseen. Kiitos että kunnioitat tätä!

Terveystarkastukseen saa tulla vain täysin oireettomat henkilöt.

Vaatimuksena on, että yhtä koiraa voi tuoda vain yksi henkilö. Toiveenamme on, että yksi tai kaksi henkilöä yhdessä toisi mahdollisimman monta koiraa. Näin minimoimme ihmiskontaktit ja mahdollistamme että mahdollisimman moni koira voidaan tarkastaa illan aikana.

Terveystarkastukseen ilmoittautuminen:

Ilmoittautuminen tehdään tavalliseen tapaan sähköpostitse järjestäjälle.

Aikataulutus tullaan tekemään hieman tavanomaista väljemmäksi, jotta ruuhkautuminen voidaan välttää.

Mikäli koiralle tehdään virallinen sydän- ja/tai polvitarkastus, tee niille etukäteen sähköiset lähetteet kennelliittoon omakoirapalvelun kautta. Silmätarkastuslomakkeen täytät paikan päällä.

Drive in terveystarkastukseen saapuminen ja ilmoittautuminen

Saavuthan paikalle säntillisesti 30min ennen tarkastusaikaasi ja poistut heti kun olet saanut koirasi tarkastettua.

Asiakkaille ja talkoolaisille järjestetään runsaasti käsidesipulloja, joita voi vapaasti käyttää.

Huomioithan muita 2m etäisyydellä.

Vain itse  terveystarkastus hoidetaan sisätiloissa

Ilmoittaudu heti tullessasi ulkona sijaitsevalla ilmoittautumistiskillä. Pyrimme siihen ettei jonoa muodostuisi, mutta mikäli näin kuitenkin tapahtuu, on jonotuspaikat merkitty huomiokartioilla.

Ilmoittautumisen yhteydessä maksat tarkastuksen tasarahalla kuten ennenkin.

Saat ilmoittautumisen yhteydessä haltuusi:

  • vuoronumeropaperin, jossa on myös tarkastuksesi alkamisaika ja koiriesi määrä. Laita kyseinen vuoronumerolappu autosi ikkunaan näkyvälle paikalle. Tämän avulla talkoolaiset osaavat kutsua sinut vuorollasi tarkastukseen. Heillä on ajanvarauslistat, joiden mukaan kutsuvat asiakkaat tarkastukseen. Pyrimme kaikin voimin pysymään aikataulussa, mutta toivomme ymmärrystä, mikäli aikataulu hieman elää tilanteen ollessa kaikille uusi.
  • puhdistetun silmätippapullon. Laita ilmoittautumisen jälkeen koirillesi 2 tippaa kumpaankin silmään autosi läheisyydessä ja ryhdy lomakkeiden täyttöön vasta sen jälkeen. Näin tipat ehtivät vaikuttaa vähintään 20 min, sillä aikaa kun täytät lomakkeita. Pyydä talkoolaiselta apua mikäli et onnistu tippojen laitossa yksin. Kaksi talkoolaista voi tulla sinua auttamaan.
  • silmätarkastuskaavakkeet jotka täytät ja allekirjoitat autossasi tai autosi läheisyydessä. Varauduthan tarkastukseen omalla kynällä ja jonkinlaisella kirjoitusalustalla.
  • kuitin

Palauta saamasi tippa pullo  ”LIKAISET” laatikkoon, joka sijaitsee ilmoittautumistiskin läheisyydessä. 

Terveystarkastuksen suorittaminen:

Ota kaikki tarkastettavat koirasi, täyttämäsi silmätarkastuskaavakkeet ja koirien rekisterikirjat mukaasi, kun talkoolaiset kutsuvat sinut tarkastukseen. He pyytävät sinua tulemaan kun edellinen asiakas on koirineen mennyt tarkastukseen. Sisätiloihin pääset vasta kun edellinen asiakas on tullut koirineen ulos.

Tarkastushuoneessa on vain Lotta, hänen avustajansa ja yksi asiakas koirineen.

Tutkimuksen aikana eläinlääkärin avustaja pitelee koiraa pöydällä. Vain poikkeustapauksessa, koiran ollessa mahdoton vieraan pideltävä tai mikäli pitelyyn tarvitaan kaksi henkilöä pyydetään asiakasta auttamaan.

Mikrosiru tarkastetaan eläinlääkärin huoneessa. Vain mikäli sirua ei siinä löydy, jatketaan sirun etsimistä talkoolaisen toimesta, ulkotiloissa. Eläinlääkärin ohjeistuksen mukaan suoritetaan uusintatutkimus sirun löydyttyä.

Terveystarkastuksen yhteydessä koirasi polvi- ja/tai sydäntutkimustulos kirjataan eläinlääkärin avustajan toimesta kennelliiton tietokantaan. Eläinlääkäriltä saat takaisin silmätarkastuslomakkeesta oman osasi ja koiran rekisterikirjan.

Mikäli sinulla on kysyttävää voit osoittaa kysymyksesi samaan sähköpostiosoitteeseen johon teet ajanvarauksen.

Ystävällisin yhteistyöterveisin,

Lotta Axelson
pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri.