Onnellinen rotukoira – vastuullinen valinta

#onnellinen rotukoira -kampanja on Suomen Koirankasvattajat ry:n kampanja, jossa tavoite on, että vastuullisesti kasvatettuihin suomalaisiin rotukoiriin kiinnitettäisiin enemmän huomiota. Mediassa on säännöllisesti uutisia sekä pentutehtaiden pennuista, laittomista tuontipennuista ja sairaista rescue-koirista ja mm. antibioottiresistanssien löytymisestä niiltä. Eläinlääkärit ja viranomaiset suosittelevat välttämään näitä reittejä tulevia koirien hankintaa.

Kohuotsikoiden sijaan huomiota tulisi saada oikeat ja vastuulliset valinnat. Suomalainen rotukoiran kasvatus on pitkäjänteistä ja laadukasta. Monivuotinen työ yhdessä Kennelliiton sekä rotujärjestöjen kanssa terveiden ja hyväluonteisten rotukoirien kasvattamiseksi ansaitsee tulla kuulluksi. Suomalaisen vastuullisen kasvattajan rotukoirat ovat harkiten kasvatettuja, hyviä sekä turvallisia valintoja perheenjäseniksi. Siksi niitä voidaan kutsua onnellisiksi rotukoiriksi.

SuKoKa kouluttaa jatkuvasti jäsenistöään, järjestää terveystarkastuksia ja pitää yllä kasvattajien etua. SuKoKa haluaakin nyt nostaa katseen hyvään suomalaiseen rotukoirakasvatukseen #onnellinenrotukoira-kampanjan avulla.

Vuoden 2021 teema on ”Onnellinen rotukoira – suosi kotimaista kasvatusta”. Suosimalla kotimaista vastuullista kasvatusta, ostaja ostaa koiran, jolla on historia. Koiranetistä on tarkistettavissa koiran vanhempien ja sukulaisten historia ja terveystarkastukset mahdollisesti vuosikymmenien taakse. Kotimaisella koiralla on kasvattaja, jolta saa apua ja tukea pitkälle sen elämän varrelle. Tällä teemalla julkaisemme artikkeleja ja järjestämme jälleen kesällä valokuvauskilpailun. Vuoden aikana tullaan julkaisemaan myös esite sekä netissä että painettuna.

Kampanjan materiaalit ja artikkelit on jaettavissa sosiaaliseen mediaan. Vuoden 2021 aikana tulemme myös järjestämään mm. kuvakilpailun ja julkaisemaan artikkeleja kampanjan teemalla.

Lisätietoja luennoista sekä median yhteydenotot:
Vesa Lehtonen, Puh. 040 554 1509, vesa.lehtonen@sukoka.fi
#onnellinenrotukoira-kampanjan valokuva: Mikko Marttinen / kuvauksellista.kuvat.fi