SuKoKa suosittelee lämpimästi yliopiston Lahjoita tänään -kampanjaa

Helsingin yliopisto järjestää 24.11. Lahjoita tänään -päivää ja kutsuu myös meidät kasvattajat mukaan siihen. Lahjoita tänään -kampanja  järjestetään eläinlääketieteellisen tutkimuksen ja siihen perustuvan hoidon hyväksi. Helsingin yliopistossa tehtävä eläinlääketieteellinen tutkimus hyödyttää laajasti niin eläimiä kuin ihmisiä.

Lahjoitusten ansiosta uusia avauksia 

Helsingin yliopiston eläinlääketieteellinen tiedekunta on Suomen ainoa eläinlääketieteellinen tiedekunta, ja sen yhteydessä toimii tuoreinta tutkimustietoa suoraan soveltava, Suomen ainoa kaikkien lajien eläinsairaala. Eläinlääketieteen asiantuntijat ovat merkittävässä roolissa, kun pyritään turvaamaan eläinten ja ihmisten terveys ja hyvinvointi sekä elintarvikkeiden turvallisuus.  

Eri eläinten sairauksien ja perimän sekä niihin perustuvan hoidon lisäksi eläinlääketieteellisessä tiedekunnassa tutkitaan muun muassa COVID-19-tautia aiheuttavan koronaviruksen kaltaisia eläimistä ihmisiin tarttuvia tauteja (zoonooseja) ja bakteerien muuttumista vastustuskykyisiksi tunnetuille lääkkeille. Antibioottiresistanssin on ennakoitu olevan ihmisten terveydelle syöpää vakavampi uhka jo lähivuosikymmeninä. Tarvitsemme resursseja ja osaavia tutkijoita, jotta voimme löytää yhä parempia ratkaisuja näihin meitä kaikkia koskettaviin ongelmiin. Lahjoitusvaroilla voimme tukea Helsingin yliopiston tutkimusta ja opetusta jo useilla miljoonilla euroilla vuosittain, ja tavoitteemme on kerätä yhä enemmän yksityisiä varoja korkealaatuisen tutkimuksen tueksi. 

Lahjoita tänään -päivä kannustaa ihmisiä tukemaan tutkimusta ja viemään viestiä

Helsingin yliopisto viettää Lahjoita tänään -päivää 24.11. Päivän tarkoituksena on kannustaa ihmisiä tukemaan tutkimusta ja opiskelua. Tänä vuonna Lahjoita tänään -päivän keräyksen tuotot ohjataan Helsingin yliopiston eläinlääketieteen rahastoon. Tuotot ohjataan eläinlääketieteellisen tutkimuksen ja tutkimukseen perustuvan hoidon hyväksi kampanjan jälkeen yhdessä tiedekunnan kanssa mietityllä tavalla.

Kampanja aloitetaan noin kuukautta ennen varsinaista Lahjoita tänään -päivää. Kampanjan aikana kerromme eri viestintäkanavissa Helsingin yliopistossa tehtävästä tärkeästä eläinlääketieteellisestä tutkimuksesta. Kutsumme myös kumppaneitamme kertomaan, miksi he ovat halunneet tukea Helsingin yliopistoa. 

Projektin sivusto:

https://www.helsinki.fi/fi/lahjoita/lahjoita-tanaan