Tiedote – Puheenjohtajan mietteitä vuodesta 2017

Hyvät SuKoKalaiset,

Näin vuoden lopussa on hyvä tehdä koontia tämän vuoden töistä, joita olemme vapaaehtoistyönä SuKoKa:ssa tehneet jäsenistön hyväksi. Vuosi on ollut kovin rauhallinen, mutta taustalla on työskennelty kovasti. Aina kaikki työ ei ehkä ole niin näkyvää, mutta myönnän viestinnän vähän ontuneen Liisa Suonisen siirryttyä SuKoKa:n hallituksesta Suomen Kennelliiton työntekijäksi. Tässä kuitenkin asioita, joita vuoden aikana on työstetty:

– vierailu Eduskunnassa kansanedustajien Tytti Tuppurainen ja Maria Guzeninan vieraina. Keskustelimme tulevasta Eläinsuojelulaista ja siinä olevista epäkohdista kasvattajien näkökulmasta.

– työstetty jäsenetusopimusta Evidensian kanssa, mutta yhteistyösuunnitelmat kaatuivat siihen, että yhtiön klinikoista on tulossa omia hallintoyksiköitä ja näin ketjutason sopimuksia ei voida tehdä.

– Kennelliiton sopimustyöryhmässä SuKoKaa edustavat Vesa Lehtonen, Pauliina Lehtola ja Jenni Koutuaniemi. Sopimuksista ei voida tällä hetkellä tarkemmin tiedottaa, koska ne ovat vielä kesken. Yhteisymmärrys on kuitenkin löydetty ja sopimukset ovat tulossa rotujärjestöille lausuntokierokselle ensi kevään aikana. Niissä tullaan huomioimaan myös ostajan vastuu kaupantekohetkellä.

– syksyllä järjesimme Onnellinen Rotukoira seminaarin, josta saatiin paljon arvokkaita ajatuksia jäsenistön haluista ja ajatuksista. SuKoKa:n Onnellinen Rotukoira-teemalla on oltu näkyvillä kaikkialla missä mahdollista.

Näiden lisäksi SuKoKa on ollut mukana järjestämässä esim. Rotukoirakävelyä sekä Eukanuba Show:ta. SuKoKa:n omia kasvattajakahviloita sekä terveystarkastuksia on järjestetty ympäri Suomea.

Lista saattaa vaikuttaa monen mielestä kovin mitättömältä, mutta kaikki ovat aikaa vieviä ja vaativat perehtymistä sekä vaikutukset ovat kauas kantoisia. Kuten sanoin, on vuosi ollut suhteessa rauhallinen, eikä tarvetta kovin näkyvään toimintaan ole ollut. SuKoKa on kuitenkin ollut näkyvillä erilaisten lausuntojen sekä haastatteluiden muodossa. Olemme siis olleet tuomassa esiin suomalaista vastuullista kasvatusta sekä vastuullisten kasvattajien asemaa.

Viestinnän osalta olemme hakeneet joukkoomme viestinnän ammattilaisia. Uusin voimin on suunnitelmissa aloittaa järjestelmällinen ja rakentava viestintä niin, että SuKoKa:sta tulisi valtakunnallisesti huomioitava koira-alan asiantuntija ja meidät tultaisiin huomioimaan ammattitaitoisena organisaationa vastaamaan koira-alan asioihin. Kuten varmaan tiedätte, se ei tapahdu hetkessä, mutta oikeanlaisella profiilin rakentamisella meillä on mahdollisuus saavuttaa tämä status.

Tavataan SuKoKan kasvattajapäivillä 17.- 18.2.2018, joka järjestetään Tuusulassa Hotelli Gustavelundissa. Kasvattajapäivien yhteydessä järjestetään myös yhdistyksemme vuosikokous.

Mukavaa ja Rauhallista Joulua teille kaikille!

Vesa Lehtonen